Båtførerskolen

LOGO og

FORSIDEBILDET FRA BÅTFØRERSKOLEN

Båtførerprøven
Elementer fra klassisk navigasjonsteori

Om oss
Postadr.: Pb 118, NO-3165 Tjøme – Besøksadr.: Velveien 5, Grimestad, Tjøme – Telefon: 33 38 68 73 – Mobil: 920 63 390
Epost:post@maritimekurs.com – oj@naca.no – www.batforerskolen.no – Org.nr.: 980 431 576 Foto©Alison, Maine/USA (Fredrik Brodersen, Doyle-Lyngør)


Autorisert testsenter for Båtførerprøve
Båtførerskolens lokaler på Grimestad er godkjent som autorisert testsenter for eksamen i Båtførerprøven. Det er Norsk Test AS som utsteder båtførerbevis på vegne av Sjøfartsdirektoratet.

Kvalitet og kompetanse
Det er betryggende å vite at kursholderen vet hva han snakker om. Når det gjelder undervisningen til Båtførerprøven, er det opp til den enkelte kursdeltager å vurdere kvaliteten på kurstilbudet og kompetansen til kursholderen. Det er i dag ingen formelle krav til lærer, eller kvalitetssikring av kursarrangør.

(Følgende tekst er hentet fra Båtførerskolen, skole med erfaring)
Skole med erfaring
Øystein Johnsen er sjøkaptein med pedagogisk erfaring fra tiden som lærer for yrkeskystskippere, som instruktør på navigasjonssimulator, og som foreleser i navigasjon på Høgskolen i Vestfold.

Han har sin teoretiske bakgrunn fra D5 Kystskipper, D3 World Wide fra Fiskarfagskulen på Aukra, D1 fra Tønsberg Maritime Fagskole, BSc i nautikk med valgfag i matematikk og hydrodynamikk fra Høgskolen i Vestfold og NTNU, og MSc i faglitterær skriving fra Høgskolen i Buskerud og Vestfold.

Sertifikater:
Dekksoffiser kl. 1, Sjøkaptein – GOC – DPO Certificate – Kvalifikasjonsbevis for hurtigbåtoperasjon – Farledsbevis, hele kysten – Proficiency as assessor

Han har tidvis tatt oppdrag som kaptein på hurtigbåt, og som DP Operatør på fritiden.
Fra tiden som lærer for yrkeskystskippere fikk han med seg følgende attest fra skolens leder:

«… I tillegg til selve undervisningen har Øystein hatt ansvaret for nytt undervisningsopplegg i forbindelse med endret eksamensform i faget skipslære for videregående skoler. Han har utarbeidet materiell både for lærere og elever som har vist seg å være svært effektivt, og gitt vår skole et karaktergjennomsnitt i faget godt over landsgjennomsnittet …»

 

 

 


SS Johanna nordover langs Nesoddlandet, juni 1999. (Foto: Øystein Johnsen)
På vei hjem fra Angola, april 2005. Med lokal guide etter besøk i Apartheidmuseet i Johannesburg.

Disse bildene er hentet fra Båtførerskolen, skole med erfaringFra en ekstrajobb i friperiodene: MS Euro Fjord (tidl. Trolltind), samarbeid over landegrensene. F.v. russisk maskinsjef, norsk skipper, polsk overstyrmann og litauisk matros. Det meste ble kommunisert på tysk.


MS Euro Fjord, i akterlig trim på vei mot Sjælland (Foto: Øystein Johnsen)


Hurtigbåt Kanalbroen i Tønsberg – Engelsviken i Østfold – www.flybaten.no  


Ankerhandling i Nordsjøen, MV Borgstein (Foto: Øystein Johnsen)


Kabellegging i Middelhavet, CS Skagerak


Installasjoner på 1100 m. dyp ved Angola, MV Jade (Foto: Øystein Johnsen)

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *