Båtførerprøven

Båtførerprøven

Obligatorisk bevis for båtfører Regjeringen besluttet å innføre obligatorisk bevis for båtfører i Norge fra 1. mai 2010, med visse unntak og avgrensinger.

Fritak for alle født før 1.1.1980 Vedtaket innebærer at enhver båtfører som skal føre en fritidsbåt over 8 meter og/eller har 25 hk eller mer må ha båtførerbevis. Regjeringen besluttet å innføre et fritak fra ordningen for alle som er født før 1.1.1980.

 Egen og andres sikkerhet Med tanke på egen og andres sikkerhet bør også de som er født før 1980 lære seg det absolutte minimum – Regler til forebygging av sammenstøt på sjøen;

– Regler for styring og seilas – Lanterner og signalfigurer – Lyd- og lyssignaler, herunder — Manøver- og varselsignaler — Lydsignaler under nedsatt sikt — Signal for å påkalle oppmerksomhet, og — Nødsignaler

En falsk trygghet Den vanlige båtfører har ingen oversikt over hva de ikke kan. Det gir en falsk trygghet. Vår erfaring fra kursvirksomheten er at de med lengst fartstid blir mest overrasket over alt de burde ha lært seg for lenge siden.

(Foto: Redningsselskapet)   «Att angjöra en brygga …»    (Foto: Redningsselskapet) (Foto: Redningsselskapet)
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *