Jazz, blues og folkemusikk

Jazz, blues og folkemusikk 

 

Jeg drev i mange år et tidsskriftforlag med utgivelse av annonsebasert trykt media, samtidig som jeg i en periode drev en charterbåt ut fra Oslo havn. Fra 1978 til 1997 hadde jeg bl.a. gleden av å betjene nær sagt samtlige private teatre med egne souvenirprogrammer, til ulike premierer – Chat Noir, Chateau Neuf, ABC-teatret, Dizzie Showteater, you name it. Alle revyene hadde en slem tendens til å starte opp med få dagers mellomrom i løpet av september. Det var den tiden på året da teatersjefer og sceneprodusenter kollektivt gikk i spagaten, det var mye nerver i omløp og det ble mye korrektur. Etter fylte 50 ble det mer og mer jazz og blues på bekostning av forlagsdriften. Etter hvert ble jeg renodlet jazzmusiker, ferge- og charterbåtskipper.

Når du pusser støvet av hornet etter mange år, trenger du hjelp. En blomst til Helge Sunde og Magni Wentzel, fremragende musikere og instruktører som ga meg akkurat det jeg trengte, der og da! Og en takk til Hroar Aasgaard, som viste meg veien fra jeg var 15.

Øystein Johnsen

 

Min musikalske karriere
Min musikalske karriere startet i 5. klasse under en helicon i Lysaker Skolekorps. Instrumentet var så stort at vi måtte låse av døren mellom gangen og kjøkkenet hjemme for å finne en plass til det. Etter to år ble det byttet ut med en trekkbasun, og etter hvert ble det bare musikk tidlig og sent. I 1958-59 hadde jeg band sammen med Bjørn og Philip Kruse på Fornebulandet. Vi gjorde diverse forsøk på Tin Roof Blues, og i pausene slo far Erling Kruse meg i sjakk. Året etter hadde jeg fylt hele uken med øvelser, jeg var medlem av Bærum Orkesterforening, Stabekk Janitsjar, Høvik Ungdomskorps, Petter Røybæks Stabekk Storband og fortsatt støttemedlem i Lysaker Skolekorps.
.Hyggelig møte med venner fra fjern og nær tid på Bakkekroen på Smestad i oktober 2019! Bjørn og Philip fra Fornebulandet i 1958-59, Reidar fra Drøbak og Cabinorkesteret gjennom 8 år fra 1992, og Rune fra To Tromboner, senest i Tønsberg Jazzklubb, august 2019.

Undecided Jazzband

En lystig gjeng fra Drøbak, Moss og Sarpsborg. Mye reising og moro – og lite hyre. Jeg var med fra 1994-99, samtidig som jeg etter hvert livnærte meg som charter- og fergeskipper, etter mottoet: «Gamle skrækbasunister eldes ikke – de bare trekker på årene!»
Fra en av mange Silda-jazzer i Haugesund.

 

Låtene er hentet fra CD’en Undecided, og er tatt opp i Studio NRK Fredrikstad 26/3-6/5 1998.

The B-flat Xperience

The B-flat Xperience’ besetning (BbXp) f.v.: Mads Johnsen jr, gitar og vokal, Øystein Johnsen, trombone/ventilbasun og vokal, Svein Erik Martinsen, gitar, Svein Gusrud, kontrabass

En særegen kvartett med Mads jr på bluesgitar sammen med jazzgitaristen SE Martinsen. Vi holdt det gående fra 1997-2000, og høstet megen åtgaum. Låtene er hentet fra et liveopptak på Rosendal Roots Festival, 23/4 1999.

Glass

GLASS, foran f.v.: Kristi Kinsarvik, vokal, Terje Johansen, trompet. Bak f.v.: Øystein Johnsen, trombone og vokal, Svein Erik Martinsen, gitar, Lars Jenset, kontrabass, Finn Torgersen, trommer.

En sekstett som høstet mye heder i løpet av kort tid, fra 1998-2000. Siste spilleoppdrag var Sildajazzen i Haugesund i august 2000. Uken etterpå dro Martinsen og Jenset til Danmark for begynne et syv års studium ved Musikkonservatoriet i København. Låta En SildaJazz-Knert, med melodi og tekst av Kinsarvik/Johnsen, er skrevet til Sildajazzen 2000, og tatt opp spor for spor i Studio Haugaland Radio i Haugesund. Det øvrige er hentet fra et noe slitent liveopptak fra festivalen.

 RAFT

RAFT, f.v.: Øystein Johnsen, basstrompet, Kristi Kinsarvik, vokal, Helene Høye, fiolin, Svein Erik Martinsen, gitar.

RAFT holder konsert i Oslo Ladegård 1/3 2000, og gjør et opptak for radio i Studio NRK Oslo samme dag. Kristi og Helene er folkemusikerne som gir rom for crossover innen folkemusikkens rammer.

Fra sommerfesten med Tønsberg SwingJazz Group 2010

Tønsberg Jazzklubb engasjerte Tønsberg SwingJazz Group til sommerfesten 14. august 2010. Jeg satt inn på messing med trompeteren Per Hem. Først skjedde det under tilsynelatende ordnede forhold …

… men etter hvert tok det bare helt av. (Foto: Lars Arne Dahl)