Båtførerprøven

Regjeringen innførte båtførerprøven fra mai 2010
Dersom du er født etter første januar 1980, må du ta båtførerprøven for alle fritidsbåter over åtte meter, eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter.

Gjelder båtførere født etter 1.1.1980
Det obligatoriske kravet til båtførerbevis vil gjelde båtførere som er født etter 1. januar 1980. Det er nødvendig med et slikt bevis for å føre fritidsbåter med lengde over åtte meter eller med motorkraft større enn 25 hestekrefter.

Gammelt båtførerbevis gjelder etter 1.5.2010
Personer som har tatt båtførerprøven tidligere, slipper å ta prøven på nytt. Det stilles ikke krav til å gjennomføre kurs før båtførerprøven avlegges. Det er firmaet Norsk Test AS som utsteder båtførerbevis på vegne av Sjøfartsdirektoratet.

Alle oppfordres til å ta båtførerprøven, uansett alder
Alle som er født før 1980 og som ikke alt har tatt båtførerprøven, oppfordres samtidig til også å ta prøven. Les mer …

Autorisert testsenter for Båtførerprøven på Grimestad
Båtførerskolens lokaler på Grimestad er godkjent som autorisert testsenter for eksamen i båtførerprøven.

Intensivkurs/Båtførerprøven
Kurset kan gjennomføres over 20 skoletimer som intensivkurs/ weekendkurs, og gir grunnleggende innføring i pensum til obligatorisk båtførerbevis:

1. Sjømannskap m.v.
2. Lover og regler
3. Navigasjon og kartlesing

Kurset avsluttes med en 60-minutters teoretisk eksamen. Eksamen består av 50 spørsmål, og du må ha 80 % riktig for å bestå.

Vi legger spesielt vekt på at alle deltakerne skal lære det grunnleggende innen navigasjon og kartlesing i løpet av kurset til båtførerprøven.

Kurspris og eksamensavgift/Båtførerprøven
Alle kursdeltagere får låne kart og parallellforskyver, så du behøver bare ha med deg passer og kalkulator for å delta på kurset. Kurspris er kr 1.950,-, som inkluderer kursavgift og lån av kurslitteratur. Det kommer eksamensavgift til Norsk Test AS på kr 646,- i tillegg. Aldersgrense for å avlegge Båtførerprøven er 14 år. Du vil da få utstedt Båtførerbevis når du er 16 år.

Weekendkurs på Tjøme
Fredag kl. 18-21, lørdag kl. 09-18, søndag kl. 09-19, med avsluttende eksamen.

Kveldskurs i Vestfold
Seks kvelder kl. 18.00-21.00, tirsdager og torsdager.

Vi setter også opp kurs etter behov. Benytt kupongen under og meld din interesse, helt uforpliktende. Du mottar kursoversikt, og vurderer om sted og dato kan passe for deg. Du kan også følge undervisningen til båtførerprøven ved å kombinere forskjellige kurs.

Benytt kupongen under og meld din interesse for båtførerprøven, helt uforpliktende.